Dieten, doe je met ons!

Gezonde dieet

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1261
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Ecomarkt

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Biologisch, Biologisch dynamisch, Earth Company

(Ecomarkt) Wil je van je vakantie kilo’s af of heb je een voedselintolerantie? Het juiste eten of diëten, het is zo lastig! Er zijn ook zo veel verschillende diëten en met een intolerantie moet je goed in de gaten houden wat je eet. Het is allemaal niet makkelijk en het zou fijn zijn als je een beetje geholpen wordt. Daarom heeft Ecomarkt speciaal voor hun klanten met een dieet of intolerantie een dieetpagina opgericht, want diëten doe je met ons!

Advertorial

Detox dieet
Ik begin voor jullie bij het detox dieet. Het detox dieet is speciaal om jouw lichaam te ontgiften. Het hoofddoel van dit dieet is dus niet om af te vallen, maar om jouw lichaam te reinigen. Dit wordt meestal gedaan met vruchten- en groentesappen. Je kunt het ook met vaste voeding doen, maar dan mag je alleen verse groente en fruit eten.


Hier zijn allemaal speciale producten voor, maar deze zijn vrij duur. Daarom vertellen wij je dat je een detox dieet ook heel goed zelf kunt doen. Zo zijn er heel veel heerlijke detox theeën en appelazijn werkt ook perfect!   

Koolhydraatarm dieet
Een ander heel populair dieet is het koolhydraatarme dieet. Het doel van dit dieet is om je inname van koolhydraten te verminderen. Tegenwoordig krijgen we namelijk veel meer koolhydraten binnen dan vroeger. Hierdoor krijgen we een overschot aan koolhydraten wat wordt omgezet in vet en dit willen we niet! Het is daarom belangrijk om te minderen met koolhydraatrijke producten, zoals pasta, rijst, brood, noedels en suiker.

Dit lijkt als een hele lijst en wat mag je dan wel nog eten? Op onze dieetpagina vind je een speciaal overzicht met koolhydraatarme producten en kun je heel gemakkelijk een heerlijke maaltijd samenstellen! Daarnaast vind je interessante artikelen die je verder kunnen helpen. 

Glutenvrij dieet
Glutenvrij eten is een grote rage geworden. Steeds meer mensen, met of zonder glutenintolerantie, zijn glutenvrij gaan eten. Leuk dat het een rage is, maar als je echt een glutenintolerantie hebt, kan dit vrij vervelend zijn. Je mag geen tarwe, spelt, rogge, gerst, tricale, kamut en ga zo maar door met de granen. Deze ingrediënten zitten in veel producten en dit maakt het soms erg lastig om de juiste voeding te vinden.

Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk om het etiket te lezen, maar het is fijn als je een plek kunt vinden met een grote lijst aan glutenvrije producten. Daarnaast word je ook nog bediend met informatieve artikelen. Zo hebben we ook een heel leuk interview gedaan met Carlijn Bröring van het boek Foodless. Een specialist op het gebied van intoleranties!

Suikervrij dieet
Waarschijnlijk heb je vast wel eens een keer gehoord dat suiker absoluut niet goed voor je is. Veel voedingsdeskundigen geven aan dat niet het vet wat we binnen krijgen slecht is, maar al dat suiker. De suikers zijn de dikmakers en deze kunnen we beter mijden. Het is daarom niet gek dat steeds meer mensen minderen met suiker of het helemaal uit hun eetpatroon halen. Toch is het soms lastig om suiker te bannen. Af en toe een zoete snack is toch best lekker. 

Gelukkig zijn er heel veel alternatieven en producten die je heel goed kunt eten tijdens een suikervrij dieet. Gezond snoepen is bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk en je kunt ook heerlijke brownies bakken zonder suiker.

Dash dieet
Ik ken al heel lang het crash dieet, maar had nog niet gehoord van het dash dieet. Dit dieet is uitgeroepen tot het beste dieet van de Verenigde Staten en is daar erg populair. Het algemene doel van het dash dieet is om natrium inname te verminderen. Dit zou namelijk de bloeddruk verlagen.

Het dash dieet draait om het juiste voedsel en de juiste porties. Dit dieet is daarom erg effectief op lange termijn. Je mag met dit dieet ook veel lekkere dingen eten. Je eet bijvoorbeeld volkoren granen, fruit, magere melk of yoghurt. Je mag zelfs suiker en alcohol, maar alleen wel met mate. Kies ook altijd de juiste producten en ga voor biologisch. Dan is dit eigenlijk best wel te doen.

Een heerlijk recept wat goed in een dash dieet past is een geitenkaas salade. Deze salade kun je maken door rucola melange, pijnboompitten, cherry tomaatjes, avocado, paprika, balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper met elkaar te mengen. Klinkt toch heerlijk?


Ik ga de uitdaging aan
Heb jij last van één van deze intoleranties of ben je benieuwd naar een dieet, neem dan gerust een kijkje op onze dieetpagina. Stond jouw dieet of intolerantie er niet tussen, wees niet bang! Wij bieden ook producten aan voor mensen met een pinda en/of notenintolerantie en lactose-intolerantie en vegetariërs en vegans. Speciaal ook deze hele maand 10% korting op alle producten van de dieetpagina. Shop met de code DIEET en geniet van de korting.Ben je ook gek op koken? Surf dan ook eens door onze receptenpagina. Deze staat vol met heerlijke gerechten en veel inspiratie. Daarnaast proberen we onze klanten zo goed mogelijk te informeren via de blog of natuurlijk per e-mail.

 

Bron: Ecomarkt


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

To try is to risk failure. But risk must be taken because the greatest hazard of life is to risk nothing. The person who risks nothing does nothing, has nothing, is nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow, live, and love.

Leo BuscagliaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.