Kookcursus bewuste voedselkeuze | Aanbieding van DVD serie van 6 lessen met werkboek

Kookcursus

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8342
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Boeken, Gezondheid, Voeding, Biologisch, Recepten, Voeding als medicijn, Veganisme, Vegetarisch, Earth Company

Deze serie van 6 volledige kooklessen met 7 uur lesinformatie op DVD hebben, samen met de syllabus van 153 pagina's, als doel praktische handvatten en zorgvuldige informatie te verstrekken over bewuste voedselkeuze en bereiding, met respect en zorg voor mens en milieu.

Deze informatie gaat vooral over:

  • de kwaliteit van voedsel
  • de energetische werking van voedsel (de energetische werking van ieder ingrediënt én van het recept als geheel)
  • optimale voedselkeuze voor mens en milieu
  • bereidingswijzen die de verteerbaarheid positief ondersteunen

Eten is een kunst

Goed eten is een kunst. Daar hoef je niet chic voor te koken,
maar het verreist wel oefening en concentratie.
Je lichaam is niet alleen van jou.
Het is een geschenk en een verantwoordelijkheid.
Om het gezond te houden, moet je weten hoe te eten.

Uit “eten” van Tich Nhat Hanh


Kwalitatief hoogwaardige informatie over voedsel, voedselkeuze en voedselbereiding kan een grote bijdrage leveren aan een wereld gebaseerd op respect voor elkaar en onze leefomgeving:
“Change the World Cooking”.

Voor wie?

Deze cursus is waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding die goed is voor mens en milieu. Daarnaast kan de cursus ook belangrijke en bruikbare informatie verschaffen aan wie werkt of studeert binnen het terrein van de natuurlijke geneeswijzen en/of natuurvoedingsbranche.

De cursus is daarbij geschikt voor veganisten, vegetariërs (de recepten bevatten vrijwel geen zuivel en soms ei) én flexitariërs (gebruikers van zowel plantaardig- als dierlijke eiwitrijk voedsel). Bij de recepten worden meestal alternatieven genoemd voor ofwel plantaardig of dierlijk eiwit.



Prijs:
€ 89,-

Nu voor € 69,- (tot 26 november 2017)


Team

  • Betteke Visserman (docent natuurvoeding, Chinese - en Westerse voedingsleer en Chinees-geneeskundig voedingstherapeut, kruidengeneeskundige en acupuncturist) www.vitalevoedingsvisie.nl
  • Anna van der Vlies (acupuncturist, natuurvoedingsvoedingsconsulent)
  • De filmopnames zijn gemaakt en gemonteerd door het team van Earth Matters: www.earth-matters.nl

Overzicht van de inhoud:

IINLEIDING

  • Waarom deze cursus
  • Voor wie
  • Door wie
  • Video en syllabus vormen één geheel
  • The making of
  • Sponsoren
  • Recepten
  • De energetische werking van voedsel
  • Westerse voedingsleer
  • Verklaring van veel gebruikte ingrediënten
  • Maten en gewichten

ONTBIJTEN ALS KEIZER

  • Misosoep
  • Groentesoep met vis
  • “Congee”
  • Havervlokkenpap
  • Tempeh
  • Kikkererwtenpannenkoekjes met spinazie
  • Gestoomde broccoli en gestoomde radijs met loof
  • Gebakken gember
  • Geroosterde zaden
  • Gestoomd brood
  • “Kiezen wat we eten”

LUNCHEN ALS KOOPMAN

  • Bouillon van runderschenkel en groentes
  • Bouillon van groentes
  • Rijstballetjes met sesamzaad
  • Sushi met tempeh, komkommer, wortel en Chinese kool
  • Sushi met zalm, komkommer en avocado
  • Gepekelde komkommer
  • Tamari/gemberdressing
  • Hummus
  • Snelle knolselderijsoep
  • Quinoa-groentesalade
  • Peterseliegremolata
  • Peterseliepesto
  • Noodlesoep met rettich
  • Gestoomde courgette
  • Voorbeelden van lunchgerechten en tussendoortjes
  • “Genezen”

DINEREN ALS BEDELAAR

  • Waterkerssoep
  • Groenten - kip stoofschotel
  • Gepekelde citroen
  • Rijst: twee soorten en twee kookmethoden
  • Gesauteerde Chinese Kool
  • Geblancheerde herfst/wintergroenten met tahindressing
  • Kropsla met wortel, insecten en pijnboompitten
  • Sladressing, basisrecept
  • Gepekelde komkommer met zeewier en sinaasappel
  • Bieten “dessert”
  • Umeboshi-drank
  • “Je lichaam behoort toe aan de aarde”

VITALE KOOLHYDRATEN

  • Voedselpiramide
  • Adukibonen-kastanje-pompoensoep met gremolata
  • Gierst met bloemkool
  • Bataat en andere zoete groentes uit de oven
  • Topinamboer met gember
  • Broccoli
  • Witlof met ume-su
  • Stoofpeertjes
  • Appel uit de oven
  • Gebakken pastinaak
  • “Licht op koolhydraten”


EIWITTEN “GENOEG”

  • Heldere groentesoep met ei
  • Quinoa risotto
  • Iziki met shiitake (paddenstoelen)
  • Insecten - dim sum met dipsaus
  • Geblancheerde Chinese Koolrolletjes
  • Kippensoep
  • Stoofschotel met seitan
  • Nattobereiding
  • “Licht op eiwitten”

GOEDE VETTEN

  • Rijst met amarant
  • Roerbakschotel met zalmfilet
  • Guacamole
  • Aramesalade met sperziebonen, maïs en rode paprika
  • Biet uit de oven
  • “Gebakken” andijvie
  • IJsbergsla met Oost-Indische kers en dressing
  • Olijven 
  • Extra gerechten:
  • Polenta met tapenade van tomaat en cashewnotenpesto
  • Groentecurry
  • “Licht op vetten”

NAWOORD
BRONVERMELDING

Bron: www.vitalevoedingsvisie.nl en Earth Matters


Geplaatst door Betteke Visserman

Betteke Visserman

Betteke Visserman houdt zich sinds 1968 intensief bezig met voeding. Zij heeft zowel de reguliere als de complemantaire voedingsleer bestudeerd, onder meer door een opleiding te volgen tot docent voedingsleer en gezondheidskunde. Studie van de Oosterse voedingsleer wekte haar interesse voor de Chineese geneeskunde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Betteke Visserman



Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen





Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

The truth will set you free, but first it will piss you off.

Gloria Steinem











Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.