Breathfulness: de volheid van de adem is de volheid van het leven!

Breathfulness

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1955
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Breathfulness

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Therapieën

(Breathfulness) In het leven hebben we allemaal ons eigen levenspad te gaan, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, in verbinding en alleen. Elk moment en elke levensfase brengt groei, kansen en mogelijkheden, maar ook verlies en pijn. Deze verlies- en pijnmomenten kunnen verwondingen aanbrengen op de verbinding met je ziel, waardoor je je werkelijke potentieel niet volledig kunt manifesteren. Dit heeft invloed op je gedachten, gevoelens, gedrag, ervaringen, wereldbeeld en verdere vorming van je persoonlijkheid.

Advertorial

Je leven ten volle te leven – de ‘letterlijke’ betekenis van Breathfulness – en je potentieel tot volle bloei brengen doe je door bezieling te ervaren en nog niet verwerkte, beladen ervaringen te integreren. Dan ontstaat er ruimte om je leven vanuit hart en ziel te beleven.

Wat is Breathfulness?

Het is een levensstijl om te ontdekken en te weten waarom je hier bent en wat het leven inhoudt.

Breathfulness kent 4 pijlers (ademhaling – voeding – beweging – ontspanning) die uitgebreid tot uitdrukking komen in het Breathfulnessprogramma. Dit programma neemt je in zes stappen mee om in contact te komen met je lichaam en te luisteren en te handelen naar de signalen die je lichaam geeft. De uitgebreide uitleg geeft bewustwording over je ademhaling, voeding, beweging en ontspanning en de vele praktische oefeningen brengen je in de ervaring. De pijlers voeding, beweging en ontspanning zijn geen specifieke voedings-, bewegings- of ontspanningsprogramma’s, maar geven bewustwording over hun rol in je leven. Het programma staat beschreven in het boek Breathfulness, als weg naar een verruimd leven en is te volgen via een cyclus van 6 dagdelen workshops (en binnenkort ook online-programma beschikbaar).

De volheid van het leven wordt helder in beeld gebracht door de grote ‘kapstok’ binnen Breathfulness, namelijk het enneagram in combinatie met de levensfasen. Een bijzondere combinatie die inzicht geeft in levensvragen, de vraag achter de klacht en laat zien dat voor werkelijke vervulling het bewuste contact met onze essentie noodzakelijk is. We noemen dit deel Breathfulness Intensive. Naast de 4 pijlers kijken we naar de oorspronkelijke en huidige gezins- en familiedynamiek, balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, (hoog)gevoeligheid en alles wat verder nodig is om bezieling te ervaren. De levensfasen staan uitgebreid beschreven in het boek Breathfulness, het Enneagram en de levensfasen.

Belangrijk binnen Breathfulness Intensive is de harmoniserende ademhaling, omdat je manier van ademhalen direct verbonden is met de manier waarop je je leven leeft en ervaart. Tevens is je ademhaling dé verbindende schakel is tussen lichaam en geest (tussen het fysieke, emotionele, mentale en spirituele, tussen je aardse en je hogere bewustzijn). Het harmoniserend ademen raakt deze gebieden op een diep niveau, waardoor een duurzame vorm van zelfheling plaatsvindt. Alles over Breathfulness Intensive staat beschreven in het boek Breathfulness Intensive, Je ziel op weg naar harmonie en zelfliefde. Om vorm te geven aan Breathfulness Intensive is er Breathfulnesscoaching.

Breathfulness voor…

als je vastzit in je werk, relatie of op andere gebieden in je leven, als je fysieke klachten hebt, als je voelt dat je je leven niet leeft zoals het bedoeld is en er iets in je borrelt wat vraagt om verandering, als het leven aan je voorbij trekt en je niet echt het gevoel hebt dat je er aan mee doet, als je gevoelig bent, maar niet weet hoe je hiermee om moet gaan. Als je al veel aan jezelf ‘gewerkt’ hebt, maar toch vast blijft zitten. Kortom, als je verlangt naar ‘een voller leven’ en je weet diep vanbinnen dat het anders kan, maar weet nog niet hoe.

Anders gezegd, als je verlangt naar lichtheid, vreugde, genieten, verbinding, intimiteit en liefde, nieuwsgierig en onderzoekend bent.

Als je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen en JA te zeggen tegen het leven, om alles in het leven te omarmen, licht en donker, zacht en kracht, man en vrouw, samen en alleen, overgave en structuur, hoofd en hart, dan is Breathfulness wat je zoekt! Maar ook als je alleen je ademhaling wilt verbeteren is het geschikt, want zoals de naam het al aangeeft, speelt de adem een belangrijke rol.

Breathfulness is voor mensen die coachbegeleiding willen alsook voor de doe-het-zelvers.

Waar…

Marco en Jacquelien, grondleggers en vormgevers vertellen: vanaf 2001 zijn we in Steenbergen gevestigd en samen begonnen met InsideOut. Nadat we in februari 2012 de ingeving over Breathfulness ontvingen en er tot onze verbazing achter kwamen dat dit nog niet bestond, zijn we aan de slag gegaan om de essentie van Breathfulness te ontdekken en vorm te geven. We voelden dat dit veel meer was dan een nieuwe ademhalingsvorm en heeft het de nodige tijd gekost om de volle omvang te bevatten en te doorleven. Gedurende de laatste vijf jaar hebben we diverse methoden en werkwijzen die we gebruikten losgelaten om ons helemaal te kunnen richten op Breathfulness, wat nu ons levenswerk geworden is. Inmiddels ook zichtbaar in de nieuwe naam van ons centrum: Breathfulness Center.

Het Breathfulness Center is een warme liefdevolle plek om thuis te komen bij jezelf en de band met je ware natuur te herstellen. Door onze jarenlange ervaring en ‘studie aan de levensschool’ weten we waar je doorheen gaat als je jezelf wilt vrijmaken van de beschermings- en verdedigingsmechanismen die je opgebouwd hebt, omdat we er zelf ook geweest zijn. Als ‘levensbegeleiders’ is onze begeleiding erop gericht om te weten wanneer we er moeten zijn, maar ook wanneer we ruimte moeten geven voor je eigen ervaring.

De liefdevolle professionele begeleiding in ons centrum is ervoor eenieder – jong en oud, man en vrouw – en erop gericht om te kunnen accepteren wat was en is, weer verbinding te voelen met jezelf. De verbinding herstellen met jezelf betekent dat je hier mag zijn, van jezelf kan houden, de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en kracht voelt om te durven vertrouwen op je innerlijke stem. Gaan doen waar je blij van wordt en vervulling ervaren in wat je doet. Kortom vanuit bezieling een hartstochtelijk leven (be)leven.

www.breathfulness.nl en www.breathfulness.center
NIEUW: Breathfulness APP met diverse cd’s en mediaties.


Al langere tijd leeft het verlangen om de cd’s in een eigentijds jasje aan te kunnen bieden en we zijn heel blij dat de APP nu gerealiseerd is. Met de app heb je de mogelijkheid om alle mooie cd’s te beluisteren én twee nieuwe begeleidde meditaties te ervaren. Op dit moment staan er op de app 5 begeleidde ademsessies en 2 meditaties.

Lees alles over de app:www.breathfulness.center/winkel

Bron: Breathfulness


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wij leven achterstevoren in ons bewustzijn

Martijn van StaverenBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.