Academie voor Klassieke Homeopathie

Academie voor Klassieke Homeopathie

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2394
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Academie voor Klassieke Homeopathie

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Natuurgeneeswijzen

(Academie voor Klassieke Homeopathie) Ben je op zoek naar een natuurlijke geneeswijze waarbij de unieke mens centraal staat? Kom dan Homeopathie studeren aan de Academie voor Klassieke Homeopathie. Homeopathie is een prachtige en krachtige herstelwijze voor iedereen, voor zowel lichamelijke, mentale als emotionele disbalans.

Advertorial

Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, publiceerde zijn eerste boek over homeopathie in 1810. De homeopathie is daarmee net zo oud als de universitaire geneeskunde die nu in de westerse wereld algemeen gebruikt wordt. De laatste honderd jaar heeft de homeopathie zich in een snel tempo over de hele wereld verspreid. Waarschijnlijk omdat mensen in toenemende mate ervaren en begrijpen dat iemand pas echt beter kan worden als de (diepere) oorzaak van de disbalans wordt aangepakt – één van de fundamenten van de homeopathie. Deze zienswijze op disbalans en gezondheid vanuit de homeopathie spreekt mensen aan. Homeopathie sluit bovendien aan bij de wens om op een meer natuurlijke manier met uit balans zijn om te gaan.

In de homeopathie gaan we ervan uit dat iedere disbalans, of deze nu lichamelijk, emotioneel of geestelijk van aard is, altijd een diepere oorzaak heeft. Als je aan deze oorzaak voorbij gaat en de disbalans tijdelijk “onderdrukt”, dan lukt dat dikwijls een tijdje, maar het werkelijke probleem wordt er niet door opgelost. Op zoek gaan naar de oorzaak en die aanpakken zorgt ervoor dat je energiepeil verbetert, je komt weer lekker in je vel te zitten en je disbalans vermindert of kan zelfs verdwijnen. Je gaat met een andere blik naar jezelf en je problemen kijken en daardoor ga je er ook anders mee om.

De oorzaak van de disbalans verschilt dikwijls van persoon tot persoon. Daarom kiest de klassiek homeopaat voor een individuele benadering. Dat betekent dat hij niet alleen geïnteresseerd is in algemene symptomen zoals koorts, pijn of stijfheid. Belangrijk is ook juist de specifieke manier waarop deze symptomen zich bij ieder individu manifesteren. Daarom kunnen bijvoorbeeld verschillende personen allemaal een ander homeopathisch middel krijgen voor eenzelfde soort van disbalans. Ze hebben allemaal op een andere manier hun disbalans: de eerste is er misselijk bij, de tweede moet ervan overgeven, de derde kan niet tegen licht en de vierde heeft het tijdens de menstruatie. De vijfde heeft het bij spanning en de zesde omdat ze niet tegen ruzie kan. De zevende heeft het sinds zijn moeder is overleden en de achtste sinds de scheiding. Veel verschillende manieren en oorzaken dus. Ieder mens is daarin uniek en vraagt dus om een ondersteuning die past bij die unieke manier van uit balans zijn.


Na een eerste consult van ongeveer anderhalf uur zal de homeopaat een totaalbeeld vormen van iemands disbalans, zijn leefgewoonten en persoonlijkheid en een homeopathisch geneesmiddel kiezen dat past bij dit totaalbeeld. Alleen op deze wijze kan de gehele mens weer in evenwicht gebracht worden. Als dat lukt is er geen voedingsbodem meer aanwezig voor het ontstaan van de disbalans. Deze zal dan ook, mits er geen onherstelbare schade aan het organisme is ontstaan, geleidelijk verdwijnen.

Homeopathie blijkt in staat het zelfgenezend vermogen bij mensen en ook bij dieren en planten te stimuleren. Dit zelfgenezend vermogen is een innerlijke kracht, die normaal gesproken zonder hulp van buitenaf de mens weer beter maakt. Een wondje herstelt bijvoorbeeld zonder dat je er iets aan hebt gedaan, anders dan hem netjes schoon maken. Door allerlei oorzaken kan dit zelfgenezend vermogen verzwakt zijn, bijvoorbeeld door langdurige stress, uitputting of verdriet. Met name bij chronische disbalans lukt het dan niet meer om zonder hulp weer de balans te herstellen. Het homeopathisch geneesmiddel dat nauwkeurig voor iemand is uitgezocht en precies op alle disbalansverschijnselen past, kan in dat geval de balans weer herstellen. Het middel stimuleert het zelfgenezend vermogen en de cliënt doet de rest.

Spreekt deze visie en werkwijze je aan? Word dan zelf klassiek homeopaat.

De Academie voor Klassieke Homeopathie is dé opleiding die jou opleidt tot een professionele, deskundige en zelfstandig werkende klassiek homeopaat.

Het beroep waarin je de ander ondersteunt zichzelf te helen met behulp van homeopathische middelen. Zodat de disbalans, of deze nu fysiek, mentaal of emotioneel van aard is, kan genezen en je ten volle de mens kunt zijn die je werkelijk van binnen bent. Ieder mens is uniek. Ook iedere homeopaat is uniek. Wij leren je, je eigen uniciteit te ontdekken en van daaruit het vak homeopaat uit te oefenen. Zoals een oud-student ooit mooi verwoordde: Je bent per slot van rekening je eigen gereedschap.

Onze opleiding biedt jou een aantrekkelijk en afwisselend studieprogramma met een uitgebreid, grotendeels Nederlandstalig syllabusprogramma, een unieke analysemethode en een uitgebreide praktijkleerperiode. Met enthousiaste, gekwalificeerde docenten. En wat ook belangrijk is, een flexibel afstudeersysteem. Je bepaalt dus zelf hoe snel je door je praktijkleerperiode gaat.

Gedurende de opleiding wordt veel aandacht besteed aan medische basiskennis, psychologie, therapeutische ontwikkeling, training in communicatie en anamnesetechnieken, kennis van de homeopathie en de homeopathische geneesmiddelen. Na de iets meer dan vierjarige theoriefase gaan studenten gedurende de praktijkleerperiode onder supervisie cliënten behandelen om zo begeleid te worden naar een lopende praktijk.

Waarom homeopathie studeren aan de Academie voor Klassieke Homeopathie? Hier vind je het antwoord: http://youtu.be/kCHe6y3Q9oE

Wij hebben twee leslocaties: Amsterdam en Zwolle.


Het nieuwe studiejaar start zowel in Zwolle als Amsterdam altijd in de maand september.

Er zijn 23 lesdagen per jaar.

Om alvast te proeven aan onze opleiding ben je welkom op de Open Dagen.

Of wil je eerst nog uitgebreidere info over homeopathie of over onze unieke opleiding? Meld je dan aan voor de Basiscursus Homeopathie in Zwolle of in Amsterdam.


Verdere info en aanmelding: www.avkh.nl of www.hbohomeopathie.nl of www.klassiekehomeopathie.org

 

Bron: Academie voor Klassieke Homeopathie


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iedereen staat open voor vriendelijkheid.

Richard Gere, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.