Servant-leadership en business spiritualiteit - gesprekken tussen Paul de Blot en Ed Voerman

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11498
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Slimmer werken, Media en agenda, Boeken, Bewustzijn, (Verborgen) nieuws, Economie, Bedrijven

(Succesboeken | Paul de Bot & Ed Voerman) Het is een idee van Ed Voerman om een gesprek tussen Paul de Blot en hem te arrangeren en zo mogelijke overeenkomsten en verschillen tussen Servant-Leadership en Business Spiritualiteit onder de loep te nemen. Als gespreksleider heeft Voerman Twan van de Kerkhof uitgenodigd en het gesprek is opgenomen door cineast Peter Schmitz. Annelies Oosterhoff en Annelies Luiting voerden de redactie.

In dit boek vindt u de weergave van deze gesprekken, aangevuld met hier en daar wat achtergrondinformatie over de externe bronnen waaruit beide heren putten. Zo kunt u kennis maken met de begrippen Business Spiritualiteit en Servant-Leadership uit de mond van twee belangrijke pioniers en originele denkers op deze boeiende terreinen.

BookcoverOverige boek informatie:
96 pagina's
ISBN: 9789079138067
Uitvoering: Softcover
Prijs: € 14,90
Om te bestellen klik hier

Over de auteurs:
Ed Voerman is bestuursvoorzitter van het Greenleaf Centre for Servant-Leadership Europe. Bovendien heeft hij Voerman International, met vestigingen in Nederland en Oost en Centraal Europa, opgericht. Daarnaast heeft hij internationale organisaties geleid op basis van dienend-leiderschap.

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesie. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hijin Indonesie in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit.Hij studeerde in Indonesie, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens.


Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Käthy Gritter




Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen





Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als we het durfden, als onze maatschappij werkelijk ballen had, dan zouden we de misstanden in deze maatschappij aanpakken.

Jerry Garcia, zanger Grateful Dead











Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.