Wat zeggen de edele stenen over mei?

edele stenen mei

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3909
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Voorspellingen

(Anneke Agterberg) Voor de maand mei trok ik vier kaarten uit mijn  spel 'De essentie van edele stenen'. Wat een donkere kaarten voor een lentemaand! Veel zwart. Dat betekent dat er iets naar de oppervlakte kan komen dat eerder verborgen bleef. Het kan om ideeën, talenten of inzichten gaan die waren afgeschermd maar nu de kans krijgen zich te ontwikkelen.
Het kan ook om een geheim gaan dat naar buiten komt. Iets wat jij (of iemand anders) verborgen hebt gehouden en dat naar het licht mag komen. Geheimen in positieve of in negatieve zin.

Een andere optie is dat je wordt geconfronteerd met emoties of gevoelens die je eerder hebt weggeduwd. Schuld, schaamte, boosheid, verdriet, noem maar op. Wat het ook is, je kunt je er deze maand van ontgiften en de kwestie kan daardoor verzachten. De malachiet kaart zegt dat het namelijk tijd is voor vernieuwing van dit soort zaken.

We mogen meer doen met de betekenis van de obsidiaan. Transformatie. Die kaart ligt op de plek van toenemen of vermeerderen. Ofwel je kunt te maken krijgen met grote veranderingen ofwel je kunt zelf veranderen en transformaties tot stand brengen.
Naast het feit dat de kleur zwart zo aanwezig is in drie van de vier kaarten, waarmee wordt aangegeven dat er iets onthuld kan worden, is dat ook de betekenis van de obsidiaan zelf. Het wordt tijd dat we ergens een licht op (laten) zetten om met iets ouds te kunnen afrekenen. Laten we onszelf deze maand eens recht in de ogen kijken en de confrontatie aangaan. De obsidiaan kaart wil ons hierin stimuleren.

Mocht je degene zijn die te maken krijgt met een verandering van een ander of je krijgt te maken met de onthulling van iets wat je nog niet wist, probeer dan niet te oordelen. We bewandelen allemaal ons eigen pad en we kunnen nooit weten hoe het is om die ander te zijn.

De essentie van edele stenenDe pyriet kaart ligt op de plek van verminderen of afnemen. De kaart zelf gaat over jezelf laten zien. Dat mag juist deze maand een onsje minder zijn. Het betekent dat we deze maand even niet haantje de voorste hoeven te zijn. Ons ego mag aan de kapstok blijven hangen als we de deur uitgaan. Het geheim van een ander hoef je niet aan de grote klok te hangen en ook datgene wat je zelf hebt meegedragen en waarmee je nu naar buiten komt hoeft niet gelijk op de voorpagina van een bekend dagblad.
Het hoeft er alleen maar te zijn.
De pyriet kaart op deze plek zegt ons voor deze maand: bescheidenheid siert. (Deze maand alleen dan hè…) Dit geldt dus ook als het om inzichten of talenten gaat. Waarom weet ik ook niet. Misschien valt het wel verkeerd als je het gelijk van de daken roept.

H
oe dan ook: het kan ons leiden naar de onyx. Weer zo’n zwarte jongen.
Voorgaande adviezen helpen om orde op zaken te stellen en realistisch te zijn. Het is wat het is. Structuur, discipline en concentratie en geen afleidingen meer.
Hoppa, we staan weer met twee beentjes op de grond!

En zo erg is het nu allemaal ook weer niet. Kijk maar naar de foto van de zwarte onyx. Ik zette er een lampje op en daar kwam de hele regenboog aan kleuren in beeld. Zo zie je maar weer. Zet jezelf of de kwestie waar je mee zit in het licht deze maand. Eenmaal met twee beentjes op de grond liggen alle mogelijkheden weer open.

Wat een spannende maand.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Op een dag als vandaag besloot Marco Polo naar China te varen. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

LoesjeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.