De nieuwe maan van 7 april 2016

nieuwe eimaan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4754
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Voorspellingen

(Petra Stam) Ook de nieuwe maan valt nog binnen de periode van de Eimaan. De temperatuur stijgt, de dagen zijn veel langer en de lente hangt in de lucht! Het is dubbelop een nieuw begin: het is lente en het is nieuwe maan. Maar bij nieuwe manen hoort de fase van innerlijke reflectie en stilte, voordat je nieuwe dingen start, nieuwe ideeën aangaat of nieuwe wegen inslaat. Dat kan lastig zijn onder deze vurige Zon en Maan!

Neem de tijd om oude vooroordelen over jezelf achter te laten en jouw capaciteiten te zien. Probeer uit oude beperkende gedachten en patronen te stappen, zodat je nieuwe ruimte creëert. Zorg goed voor je zielsverlangens en bescherm je dromen. Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat er groeit en mogelijk is, zowel buiten jezelf als in jezelf.

De Maan en de Zon staan dus naast elkaar in Ram. Ram-energie betekent dat je naar vernieuwing zoekt, dat je weet wat je wilt en ervoor gaat! Actie, initiatief en moedig voorwaarts stormen horen hier ook bij. Doordat Zon en Maan in Ram staan, ontwaakt de vuurenergie in ons. Valkuilen kunnen zijn, dat je te ongeduldig bent, steeds weer iets nieuws wilt aangaan en zeer gevoelig bent voor kritiek.

De nieuwe maan waarschuwt je echter om geen open deuren in te trappen, omdat impulsiviteit je (nog) niet brengt waar je wezen moet. Gebruik de dagen rond de nieuwe maan om inzicht te krijgen in je plannen en idealen. In de dagen naar de volgende volle maan kun je stilstaan bij de volgende vragen: Wat kun je doen (welke actie) om je wens of plan te laten groeien? Welk idee ga je uitwerken en perfectioneren?

Uranus staat direct naast de Maan en de Zon. Dat geeft verre van rust, maar wel nieuwe ideeën, flexibiliteit voor vernieuwing, onafhankelijkheid en vergroot de drang naar vrijheid. Deze hemelse invloed maakt je ook bewust van jouw eigen uniekheid. Ga je eigen weg en luister naar je intuïtie!

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wanneer je niets vraagt van de wereld, of van God, wanneer je niets wilt, niets zoekt, niets verwacht, dan zal de opperste toestand van geluk ongenodigd en onverwachts over je komen.

Sri Nisargadatta Maharaj, Indiaas Advaita-leraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.