De volle maan van 24 januari 2016

volle maan januari 2016 petra stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7023
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie, (Grens)wetenschap, Voorspellingen

(Petra Stam) Eindelijk is het winter. Hier en daar is sneeuw gevallen en de temperatuur is onder nul gezakt. In deze tijd doet de volle IJsmaan haar naam eer aan. De natuur zuivert zichzelf: wat zwak of eenjarig was, sterft af of is al (deels) verteerd. Uiterlijke rust en stilte heersen in de natuur, maar in de diepte ligt het nieuwe leven verborgen in afwachting van het juiste moment om naar buiten te treden. Door de warme decembermaand bloeiden er rond de jaarwisseling al narcissen en zelfs krokussen. Nu laat het sneeuwklokje ons zien dat we richting de lente gaan. Het thema bij de IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’.

De volle maan staat in het teken Leeuw. Dit vuurteken geeft passie, warmte, creativiteit, enthousiasme. Je kunt de behoefte hebben om te worden gezien of in het middelpunt van de belangstelling te staan. Als dit niet direct lukt, kan de innerlijke drama-queen of drama-king van zich doen spreken. Bedenk dat je altijd bijzonder bent, want iedereen is uniek. Wil je iets uitdragen, handel dan vanuit creatie, niet vanuit reactie.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het teken Waterman. Dit kan heldere inzichten geven, behoefte aan vernieuwing (oude waarden mogen worden omvergeworpen) en vrijheidsdrang die kan leiden tot impulsieve of zelfs rebelse acties. Gebruik deze volle maan om licht te werpen op je onderbewuste, want de Waterman-invloed geeft plotse en geniale inzichten en maakt je zelfbewuster.

De volle maan maakt slechts een verbinding en wel met Venus. Omdat de Maan en Venus elkaar tijdens deze volle maan niet begrijpen, wordt de behoefte aan geborgenheid, liefde en harmonie niet vervuld. Als je je onvervuld voelt, kun je moeilijk kritiek ontvangen en ben je snel van slag. Onderzoek wat jouw verlangens zijn. Heb je behoefte aan geborgenheid en ware verbinding met iemand? Kun je dat aangeven of ga je in ontevredenheid of jaloezie zitten? Er kan gedoe zijn in je relatie of binnen de familie. Als je weet wat jij verlangt, kun je dit aangeven en hieraan vorm geven. Pluto en Mercurius staan naast elkaar, waardoor de onderzoekersgeest ontwaakt. Een waarheid kan worden blootgelegd, ook al is die diep weggestopt.

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.