De nieuwe maan van 10 januari 2016

nieuwe maan 10 januari 2016

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5202
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Voorspellingen

(Petra Stam) Dit is de eerste nieuwe maan in het nieuwe kalenderjaar. Het thema dat bij deze maan hoort, is ‘De deur naar een nieuw begin’. De nieuwe maan is een tijd van inkeer, introspectie, maar ook een goede tijd om ongewenste, ongezonde en niet meer bruikbare gewoontes los te laten. Een goede tijd dus om je goede voornemens in je bewustzijn omhoog te laten komen en te ankeren.

De Maan en de Zon staan naast elkaar in Steenbok. Dit maakt ernstig, geeft plichtsbesef en discipline. In deze tijd is het moeilijker om gevoelens te uiten en je innerlijke behoeften kenbaar te maken. Wees niet te hard voor jezelf, maar neem je gevoel serieus. Durf je kwetsbaar op te stellen - nee, dat is niet zwak of stom! - zodat je niet op een emotioneel eiland komt te zitten. Wees er niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf! Je kunt de neiging hebben om streng te zijn voor jezelf en je overal verantwoordelijk voor te voelen. Maak tijd om stil te staan bij wat jouw wensen zijn, maar vraag jezelf ook af waar een eventuele angst voor verandering mee te maken heeft.

Mercurius staat ook in Steenbok en loopt retrograde van 5 januari tot en met 24 januari. Dit kan de bekende problemen en misverstanden opleveren op het gebied van communicatie, handel, logistiek en techniek. Zorg voor extra duidelijkheid op het gebied van communicatie, anders kun je de rode draad kwijtraken. Maar ook mailtjes, post en pakketjes kunnen helaas gemakkelijker kwijtraken. Mercurius retrograde geeft wel de mogelijkheid tot omdenken, nieuwe oplossingen te vinden buiten je bekende kader, en het afronden van projecten die al heel lang liepen.

De nieuwe maan staat driehoek Jupiter en absorbeert de positieve en optimistische invloed van deze reuzenplaneet. Dit geeft een diep vertrouwen in jezelf en enthousiasme voor nieuwe idealen. Kijk tijdens de nieuwe maan terug en evalueer wat je wilt achterlaten of meenemen uit 2015. Kijk dan vooruit en zet de gewenste lijn uit.

Petra Stam is spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat. Meer over maaninvloeden, natuurfeesten, symboliek, tips en praktische toepassing, etc. kun je vinden in In het licht van de Maan van Petra Stam en Marja de Zeeuw. Van Petra Stam zijn ook de 13 manen - Verjaarskalender en de Maankaarten: De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Een mens kan geboren worden, maar om geboren te worden moet hij eerst sterven, en om te sterven moet hij eerst wakker worden.

Carl Sandburg, Amerikaans komiekBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.