Earth Matters verhuist per 1 september naar de Biotoop in Haren!

Biotoop

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:11218
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Site mededelingen, Aarde en milieu, Earth Company, Media en agenda, Duurzaam in bedrijf

Op onze huidige locactie aan de Nieuwe Boteringestraat 28 in Groningen zijn we uit ons jasje gegroeid. Daarom waren in de afgelopen maanden op zoek naar een geschikte lokatie om onze activiteiten (Earth Matters, Orongo en ONE heart) en nieuwe initiatieven (o.a. Truth Matters) verder te kunnen ontplooien. We zijn heel bij te kunnen melden dat we die gevonden hebben! Op 1 september verhuizen we naar de Biotoop (nieuwe naam voor het voormalig Biologisch Centrum van de RUG in Haren).

Op dit moment werken we in Groningen met 30 personen die over 15 bureau's rouleren. Die 15 bureau's staan in 3 kantoren van in totaal 75 m2. Straks krijgen we voor een bedrag dat een stuk lager ligt als we nu betalen, 8 kantoren met in totaal 250 m2 tot onze beschikking! Maar de prijs is niet de enige reden waarom we daar naar toe gaan:

 • Er zijn 3 auditoria, 1 voor 250 personen en 2 voor 100 personen. Daar gaan we o.a. symposia en de ONE heart lezingen organiseren. 
 • We mogen een stuk kas en een stuk tuin gaan gebruiken om onze eigen groenten te verbouwen
 • Het is een creatieve broedplaats: er zijn veel andere bewoners en bedrijven / kunstenaars waar we mee kunnen samenwerken. (ongeveer 600 lokalen waarvan er nu 200 bezet zijn door bewoners en 100 door bedrijven, de rest wordt nog opgevuld)
 • Het is normaal bij verhuurder Carex (antikraak) dat je gesommeerd kan worden om binnen een maand het pand te verlaten, maar dat is hier niet het geval. We kunnen er gegarandeerd zitten tot 2020. 

Als klap op de vuurpijl heeft Duurzaamnieuws.nl besloten om het samenwerkingsverband met Truth Matters te verdiepen door bij ons in te trekken in de Biotoop. Als onze kantoren straks aan elkaar grenzen geeft dat gelegenheid voor een mooie kruisbestuiving. 

Maar voor het zover is moet er nog wel wat gebeuren! Naast werk aan de plafonds, wanden en vloeren moet er ook een nieuwe ICT infrastructuur worden aangelegd, een keukentje ingebouwd en voor Truth Matters een studio worden gebouwd.

Als je zin en tijd hebt om ons in augustus te helpen met klussen is dat heel welkom! In dat geval kun je Femke laten weten wanneer je beschikbaar bent en wat je expertise is? Je kunt haar bereiken op [email protected]. We zijn specifiek nog op zoek naar mensen die vloeren kunnen leggen, een muur kunnen zetten en een keukentje kunnen plaatsen. Op 8 augustus willen we de planning rond hebben. 

Je kunt ons ook helpen door spullen te schenken. Dit hebben we o.a. nog nodig: 

 • 5 bureau's en bureaustoelen
 • 5 computers en monitoren
 • 1 vergadertafel voor 8 tot 10 personen (liefst met stoelen)
 • 1 kantinetafel voor 8 tot 10 personen (liefst met stoelen)
 • Keukenblok
 • 50 liter latex verf
 • 4 zitzakken

Als je spullen aan te bieden hebt, wil je dat ook aan Femke doorgeven? Geef daarbij ook even door van welke locatie het opgehaald kan worden of dat je het zelf kunt bezorgen (adres: Kerklaan 30 in Haren).

Daarnaast zijn we vooral ook gebaat bij financiële hulp. We regelen erg veel met vrijwillige inzet (er zijn inmiddels meer dan 150 mensen die meewerken), maar huur, reiskosten, servers etc. kosten elke maand geld. Zonder financiële bijdragen kunnen we niet bestaan.

Als je iets wilt bijdragen zijn we je daar vanuit ons hart enorm dankbaar voor! 

Arjan Bos

namens het team van Earth Matters 


Per machtiging

Ja, ik wil Earth Matters op de nieuwe locatie graag in het zadel zetten: 

Voornaam
Achternaam
Plaats
E-mailadres
Rekeningnummer
Bedrag  €3,- 
 €5,- 
 €10,- 
 €25,- 
 €50,- 
 €100,- 
 Ander bedrag, nl 
Frequentie  maand 
 kwartaal 
 jaar 
 eenmalig
Ik machtig stichting Earth Matters hierbij tot wederopzegging om bovenstaand bedrag van mijn bankrekening af te schrijven.

Eenmalig via Paypal

 

Zelf overmaken

Je kunt het ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331 | BIC: TRIONL2U)

Met uw steun kunnen we het verschil maken!

Arjan Bos

Namens het team van Earth Matters


Wat lezers over Earth Matters zeggen:  

Ik heb zeker al twee jaar eartmatters.nl als startpagina en ik heb er al enorm veel kennis opgesnoven.

De impact van jullie site is groter dan je kunt voorstellen en maakt een wezenlijk verschil in deze tijd van transformatie. Enorm bedankt daarvoor!
Bram

---

[…] Er zijn maar een paar sites die hier de vinger in de etterende wonde duwen en één daarvan is Earth Matters.  Een pretentieloos, niet aanmatigend, objectief forum die het respect kan opbrengen om naar alle meningen te luisteren en die ook durft te publiceren. Dat is prachtig, toch?! Ik meng mij al lang niet meer in het ‘publieke debat’ omdat het zo hopeloos is geworden. Maar door maandenlang zoveel mogelijk uw site te lezen, heb ik opnieuw hoop gekregen dat er alsnog iets zou kunnen veranderen. […]

Carine

---

Enne....ik geniet ook bijna elke dag van jullie Hartwerk! Vaak als ik een artikel gelezen heb dan denk ik: dankjewel Earth heart matters! Jullie doen erg erg goed 'werk'!

Met Hartgroeten van Laura Fraanje

---

Wélbedankt voor zoveel uitstekende artikelen!

Bert

---

Beste redactie EM, Dank voor uw al werk!

Wat een werk om dat alles te regelen en openbaar te maken. Grote dank dat ik al die resultaten van het werk mag bekijken en daar voordeel mee kan doen. Ga zo door waar dat kan, de wereld heeft naar mijn idee behoefte aan vernieuwende inzichten. 'n Mooie dag daar op de redactie!

Met vr. groeten,
Henk

---

Sinds enige tijd ontvang ik dagelijks de nieuwsbrief van earth-matters en ik ben er zeer van onder de indruk en wil jullie bedanken voor jullie geweldige inzet, waardoor dit mogelijk is.

Anne-Marie


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

There are many aspects to success; material wealth is only one component. ...But success also includes good health, energy and enthusiasm for life, fulfilling relationships, creative freedom, emotional and psychological stability, a sense of well-being, and peace of mind.

Deepak ChopraBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.