De volle maan van 21 mei 2016

volle maan mei 2016 Petra Stam

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8448
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Petra Stam

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie, (Grens)wetenschap

(Earth Matters | Petra Stam) De natuur bruist van energie en de groeikracht is op weg naar een hoogtepunt. Steeds meer bloemen openen hun kleurrijke blaadjes en geven hun geur af. Het is nog langer licht en ondanks de op en neer gaande temperaturen kunnen bomen en planten maximale voedingsstoffen uit zonlicht, water en aarde halen om verder te groeien. Het thema bij de Bloemmaan is ‘groeikracht en verbinding’. Wat heeft zich al ontwikkeld? Welke innerlijke groei is belangrijk of noodzakelijk voor jou? De hemelse invloeden zijn vurig, dus gebruik je energie doelgericht!

De volle maan staat in Boogschutter. Dit vuurteken wakkert idealen of grote dromen aan. Bij vuurenergie zijn enthousiasme en spontaniteit altijd aanwezig, maar moet je ook opletten dat je energie niet versnippert omdat er zo veel leuk is. Optimisme en een positieve inslag helpen om edele doelen na te streven. Ook vrijheid is een thema, net als de behoefte om de zin en onzin van dingen in je leven te onderzoeken. Er kan een verlangen zijn naar reizen – het liefst ver weg en zowel in de stof als in de geest. Richt je pijlen op één à twee grote doelen, zodat je echt succes kunt boeken. De volgende volle maan staat eveneens in Boogschutter, dus de thema’s spelen extra lang door.
De Zon schijnt licht op de volle maan vanuit het sterrenbeeld Tweelingen. Dat maakt de behoefte aan uitwisseling met anderen groter. Let wel op voor misverstanden, want Mercurius (de planeet van communicatie, verkeer en handel) loopt nog tot en met zondagmiddag 22 mei retrograde.

Het enige aspect met Maan en Zon wordt gemaakt door Mars. Deze vurige planeet staat direct naast de Maan. Het lastige van Maan in Boogschutter is, dat het je extreem gevoelig kan maken voor kritiek. Mars gooit gloeiende kooltjes op het emotionele vuur en kan voor grote opwinding zorgen: hartstocht, spontaniteit en moed, maar ook explosieve gevoelens, spanning vasthouden of snel in de verdediging gaan. Mars loopt retrograde, wat de kans vergroot dat je woede of gevoelens opkropt... Waak ervoor dat je niet (zelf)destructief wordt, want dat geeft buikpijn (maag en lever) of conflicten.
Om het beste uit jezelf te halen, zul je in verbinding moeten blijven met je wensen en plannen. Laat je eigen plannen en ontwikkeling niet overwoekeren door bijzaken, want dat verstikt en brengt je van zijpad naar zijpad. Vier je succes en houd je focus scherp.

Op vrijdagavond 10 juni geef ik een Maan(kaart) workshop (in Brabant) waarin je de maancycli gaat begrijpen, maar ook zelf je intuïtie oefent tijdens meditaties en je focus duidelijk krijgt mbv de Maankaarten.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

I trust so much in the power of the heart and the soul; I know that the answer to what we need to do next is in our own hearts. All we have to do is listen, then take that one step further and trust what we hear. We will be taught what we need to learn.

-- Melody BeattieBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.