Anker Larsen

Anker Larsen

Johannes Anker Larsen is één der groten uit de wereldliteratuur. De Internationale roem van deze fijngevoelige Deense psycholoog dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw, toen hij verrassend een belangrijke Skandinavische Literatuurprijs ontving, zijn werk in 11 talen vertaald werd en de literatuurkritiek hem met Dante, Dostojewski, Tagore, Proust en Hamsun vergeleek. Hij werd gewaardeerd door Herman Hesse en Rudolf Steiner.

Zijn boodschap die vanuit een grote overtuigende ernst, met humor en een voelbare warme, diepe menselijkheid is geschreven, heeft niets aan actualiteit ingeboet. Stichting Met Open Deur zet zich in om de boeken van Anker Larsen opnieuw in het Nederlands uit te geven. Omdat het prachtige platform van Earth Matters tot onze beschikking staat hebben we de website ondergebracht bij dit domein.


Laatste artikelen in deze categorieQuote

Nodig regelmatig vrienden en bekenden uit voor authentieke dialogen over dingen die er toe doen. Mediteer samen en deel elkaars dromen, passies en obstakels. Creëer een nieuwe cultuur van ridders die een nieuw paradigma vormgeven.

Tijn Touber, Nederlands schrijver en muzikant


Meest gelezen


    Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.