Onjuiste berichtgeving door het Gasberaad

GAS

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1583
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:co2ntramine

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Geografisch, Nederland

(Co2tramine | Herman Damveld) Het Gasberaad schreef op 22 mei een reactie op mijn artikel over onder meer de rol van de heer Wienk in de begeleidingscommissie van het rapport van Witteveen en Bos. Het Gasberaad “betreurt het beeld van onenigheid binnen het beraad”. Dat beeld heb ik volgens het beraad geschapen. Ik schreef namelijk:

“Volgens een insider is Wienk “mede de oorzaak van het duperen van vele beschadigde burgers in onze provincie.” Laat ik hierover nu zo duidelijk mogelijk zijn. De insider is iemand uit de brede kring van het Gasberaad, niet iemand van buiten. Er is dus wel degelijk onenigheid binnen het Gasberaad.
Zoals het nu op de site van het Gasberaad staat lijkt het alsof ik maar wat aangerommeld heb, maar dat is dus niet zo. Ik had daarom gevraagd om een rectificatie maar daar kreeg ik geen reactie op. Vandaar deze aanvulling.

De afgelopen tijd krijg ik regelmatig de vraag hoeveel geld dat er omgaat bij het Gasberaad. Hans Alders heeft me op 22 mei geschreven dat de heer Wigboldus (de voorzitter van het Gasberaad) als vertegenwoordiger van Samenwerking Mijnbouwschade Groningen,  jaarlijks  25.000 subsidie krijgt, “bedoeld om hem in staat te stellen tot een voorbereide inbreng te komen en zijn achterban bij zijn werk te betrekken ten behoeve van het maatschappelijk overleg.”

RTV Noord maakte op  10 maart jl. bekend dat maatschappelijke organisaties die aan het Gasberaad deelnemen jaarlijks elk 25.000 euro ontvangen: Groninger Dorpen, LTO, adviesorganisatie Libau, Natuur en Milieufederatie Groningen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

Bron: Herman Damveld


Geplaatst door Herman Damveld

Herman Damveld

Leeft duurzaam; is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie (o.a. bij LAKA). Daarnaast zit hij in de Raad van advies van Co2ntramine...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Herman DamveldLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Trinity: "Mijn naam is Trinity" Neo: "Dé Trinity? Die de database van de IRS heeft gekraakt?" Trinity: "Dat is een hele tijd geleden" Neo: "Jezus" Trinity: "Wat is er?" Neo: "Niks, ik dacht dat je een man was" Trinity: "Dat denken de meeste mannen"

Fragment uit the MatrixBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.