Hele zaal in tranen door zang Jon Henrik

Jon_Henrik_Fjällgren

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7323
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube: Got Talent Global

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Inspiratie, Muziek

(Earth Matters | Ninka Brand) Woorden zijn blijkbaar niet nodig om geraakt te worden door een emotioneel en passioneel gebracht lied. Dat laat Jon Henrik Fjällgren zien in zijn auditie van Sweden Got Talent 2014. Dat hij tot winnaar werd uitgeroepen bij deze talentenshow is niet verwonderlijk.

Hij werd geboren in Cali, Colombia, en geadopteerd door een Zweedse familie toen hij drie maanden oud was. Hij werd deel van een Siida gemeenschap in Mittådalen, een rendier foerageergebied waar hij werkte als rendierherder. Hij werd gepest als kind omdat zijn huid donkerder was en ook omdat hij niet geboren was als Sami. De pesterijen stopten toen hij een tiener werd.

Toen hij 14 jaar was begon hij lokale traditionele liederen te zingen. Toen hij 16 was bracht hij een album uit getiteld Onne vielle. Hij was 26 jaar toen hij deelnam aan de Zweedse Got Talent show. Hij deed auditie met het lied Daniel's Joik, opgedragen aan zijn beste vriend Daniel die is overleden bij een ongeval. Na het winnen van de wedstrijd en het prijzengeld van 1.000.000 Zweedse kronen, bracht hij zijn studio album oeksegh op 19 mei 2014 uit.

An oldie but goodie ;-)

Voor de ondertiteling klik je op het witte rechthoekje rechtsonder in de video.

Bron: Earth Matters, Got Talent Global


Geplaatst door Ninka Brand

Ninka Brand

Al van jongs af aan ben ik mij bewust van mijn eigen levenspad. Mijn weg gaat over bergen en dalen inclusief alle bijbehorende leerzame ervaringen. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Ik heb mede daardoor gekozen voor een opleiding in de hulpverlening...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ninka BrandLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.