Vuurwerk, help je dier van z’n schrik af!

Dieren vuurwerk

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:3460
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, (Verborgen) nieuws, Dierenwelzijn

Nog even en dan is het Oud & Nieuw. Altijd leuk om te vieren en vaak een bijzonder moment wanneer het ene jaar over gaat in het andere. We blikken dan even terug en mijmeren over wat er was en zijn vaak weer hoopvol over het nieuwe jaar.
Met Oud & Nieuw is er echter ook veel leed, dierenleed. Veel katten, honden, konijnen en andere dieren die buiten zijn, hebben veel last van vuurwerk. Door de harde knallen schrikken de dieren zich elke keer een rotje. Het kan ervoor zorgen dat dieren elke keer in een hoekje wegkruipen en vol stress de dagen doorbrengen.

Dieren schrikken en rennen weg

Soms schrikt een dier zo erg dat het er vandoor gaat en kilometers verderop gaat schuilen. Ze vinden dan soms moeilijk de weg terug naar huis. De dierenambulance is er elk jaar weer druk mee. Vorig jaar waren er zelfs meer meldingen dan anders over dieren die in paniek waren weggerend of dieren die door vuurwerk gewond raakten.

Huisdier in huis nemen

Katten en honden kun je zoveel mogelijk binnen houden, maar bij het uitlaten van je hond, word je onvermijdelijk geconfronteerd met degenen die veel plezier hebben in knallen. Konijnen laten niet zo duidelijk zien dat ze bang zijn. Je kunt het zien aan het stampen met de achterpoot. Dat is een teken dat ze gevaar voelen en bang zijn. Ook onrustig heen en weer gaan in de kooi, is een signaal dat ze last hebben van de knallen. Kun je je konijn binnen zetten, doe dat dan ook.

Paarden binnen of buiten zetten?

Sommige paarden-eigenaren zetten hun paarden in de wei, zodat ze het gevoel hebben dat ze weg kunnen. Andere paarden-eigenaren zetten de paarden juist op stal, zodat ze zich beschermd voelen. Wat het meest verstandig is, weet je als paarden-eigenaar het beste zelf. Rond middernacht bij de paarden zijn, is iets waar veel paarden-eigenaren voor kiezen, vooral als de mogelijkheid bestaat dat mensen met vuurwerk in de buurt van je paarden kunnen komen. Het lijkt nog altijd leuk te zijn om vuurwerk naar paarden te gooien…

MIR-Methode inzetten voor vuurwerkangst bij dieren

Om ervoor te zorgen dat je dier minder bang is voor vuurwerk, kun je de MIR-Methode inzetten. Het dier zal dan minder schrikachtig zijn en Oud & Nieuw makkelijker doorstaan.

Gebruiksaanwijzing
Hoe het werkt? Je aait je dier, terwijl je de 9 stappen opzegt. Je begint daarmee al 2 weken voor Oud & Nieuw. Je doet altijd alle 9 stappen, want die stappen werken met elkaar samen. Wat jouw dier vooral gaat helpen, zijn de stappen 4 ‘Meridianen zuiveren’ en 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’.

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ helpt je dier om de meridianen te deblokkeren. Dieren hebben ook meridianen en telkens als ze schrikken van vuurwerk, blokkeren een aantal meridianen. Wanneer je de 9 stappen doet, houd je alle meridianen ‘stromend’ en zal er geen opstapeling van angst ontstaan.

Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ zorgt ervoor dat je je dier telkens weer versterkt in de basisbehoeften Veiligheid en Bescherming. Dit maakt dat ze van binnen rustiger blijven en niet zo snel meer zullen schrikken van harde knallen.

Let op: je doet altijd alle 9 stappen!

Addertje onder het gras

Wanneer je je dier wilt behandelen met de MIR-Methode, is het van groot belang dat jijzelf ook de MIR-Methode doet! Dieren reageren namelijk ook op de volwassenen om hen heen. Schrik jij of je partner zelf van vuurwerk, dan reageert je dier daar ook op. Heb jij of je partner veel zorgen om je dier, dan gaat je dier ook op jouw of je partner’s zorgen reageren. Dus: behandel eerst je dier met de MIR-Methode, 9 stappen en behandel daarna ook meteen jezelf. Je partner doet ergens op de dag hetzelfde. Zorg dat je dit twee keer op een dag herhaalt.

Voor complete uitleg van de MIR-Methode, zie de video op de homepage.
Fijne, zorgeloze jaarwisseling gewenst!

Heb je al gemerkt dat de MIR-Methode werkte bij je dier als het gaat om harde geluiden? Laat het me hieronder weten. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier. Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

Mireille Mettes
18 december 2013

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Bron: www.mirmethode.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it.

Adolf HitlerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.