Natuurlijke materialen voor een beter milieu


VTM

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5104
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:VTM

Gekoppelde categorieen
Technologie, Dierenwelzijn

(VTM) In ons dagelijks leven zijn we steeds meer op zoek naar natuurlijke materialen. Niet alleen kijkend naar ons voedsel, maar naar alles wat we om ons heen gebruiken. Dit komt omdat we ons meer en meer bewust worden van het feit dat natuurlijke materialen duurzamer zijn en dus beter voor het milieu.

Biologische etenswaren
De verkoop van biologische etenswaren heeft de laatste jaren een enorm stijgende lijn laten zien en doet dat nog steeds. Naast de biologische producten heeft de voedingsmarkt plaatst gemaakt voor de zogenoemde buitenbeentjes. Dit zijn groenten die niet de ideale vorm hebben maar evengoed bestemd zijn voor de consumentenmarkt. We doen steeds meer kennis op van wat we eten en kiezen ook steeds bewuster ons eten uit. Niet alleen voor ons eigen welzijn (denk aan de vele bestrijdingsmiddelen), maar ook het dierenwelzijn en het milieu.

Bewust in wonen
Niet alleen op het gebied van biologische etenswaren worden mensen steeds meer bewust van duurzaamheid. Ook in onze woning worden steeds vaker duurzame materialen gebruikt. Gehele woningen worden gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. Denk hierbij aan isolatiemateriaal dat bestaat uit hennep, schapenwol, houtvezel, schelpen of kurk. Maar ook het inrichten van de woning kan op een geheel duurzame manier. Zo verkiest men een houten keuken steeds vaker boven fineer. Met het gebruik van écht hout creëer je een duurzaam karakter voor je keuken. Dit resulteert in voordelen voor zowel het milieu als de houdbaarheid van de keuken. Daarnaast voor 95% recyclebaar waardoor na afschrijving het aantal schadelijke stoffen tot een minimum beperkt wordt.

Milieuvriendelijke brandstoffen
We weten allemaal dat de fossiele brandstoffen slecht zijn voor het milieu en dat deze op den duur ook op zullen raken. De auto-industrie is al jaren bezig met het zoeken naar en ontwikkelen van alternatieve brandstoffen. Een vrij bekend alternatief dat we al een tijdje kennen zijn hybride auto’s. Deze auto beschikken over een benzine en elektrische motor. Maar ook de volledig elektrische auto wordt steeds populairder. Hyundai ontwikkelde als eerste autofabrikant een model met keuze uit drie aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride. De nieuwste technologie laat het toe energie om te zetten in bewegingsenergie.

Zo zien we maar dat als wij als mens steeds bewuster nadenken over het milieu en hoe we duurzamer kunnen leven, dat we dit in alles kunnen doorvertalen en de industrieën, zodra er meer vraag is van de consument, ook meer hun best gaan doen alternatieve duurzame manieren te vinden om dezelfde producten te maken.

 

Bron: VTM


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

A happy life consists not in the absence, but in the mastery of hardships.

Helen KellerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.